Pretraga
 

Mezoterapija

Opis tretmana

MEZOTERAPIJA – metoda kojom se uz pomoć igle u gornje slojeve kože apliciraju revitalizirajući sastojci koji ih unose u dublje dijelove kože gdje djeluju i gdje su najučinkovitiji.

Ciljana skupina

Mezoterapija ima dobre učinke kod osoba sa suhom i sivkastom kožom, osoba kod kojih su izraženi znakovi fotostarenja te osoba sa zrelijom kožom. Također, koristi se i kod gubitka kose.

Ovisno o problematici, svakom klijentu se pristupa individualno što znači da se omjeri sastojaka koktela prilagođavaju problematici i tipu kože.

Kombiniraju se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari te štite stanice od oštećenja slobodnim radikalima.

Savjetuje se započeti s mezoterapijom već u kasnim dvadesetim godinama života u svrhu pomlađivanja lica i prevencije starenja. No nikada nije kasno za ovaj ‘serum mladosti’ jer će uvijek, u bilo kojoj životnoj dobi, biti učinkovit za vašu kožu.

Mezoterapija se ne provodimo kod:

  • trudnica i dojilja
  • osoba koje imaju aktivan herpes ili druge zarazne bolesti kože.

Priprema

Tjedan dana prije tretmana se preporučuje izbjegavati Aspirin i druge nesteroidne protuupalne lijekove, kako bi se smanjio rizik krvarenja i pojave modrica tijekom tretmana.

Mjesec dana prije potrebno je svakodnevno štiti kožu lica od sunca, minimalno zaštitnim faktorom 30. Zaštitni faktor potrebno je nanositi i nakon tretmana.

Prije tretmana kožu ćemo dubinski očistiti od šminke i krema, dezinficirati, nakon čega se može započeti s tretmanom mezoterapije.

Oporavak

Tretman je neinvazivan, potpuno siguran i gotovo bezbolan, budući da se prilikom aplikacije koristi i anestetska krema.

Dva tjedna nakon tretmana, na kontrolnom pregledu koji je uključen u cijenu tretmana, liječnik dermatolog pregledava kožu i predlaže sljedeće korake.

Ponekad je nakon tretmana moguća pojava crvenila kože, a vrlo su rijetke manje otekline od uboda koje spontano prođu nakon par sati.

Vrlo rijetko se mogu javiti alergijske reakcije, u slučaju kojih je potrebno obavezno kontaktirati liječnika i doći na pregled kako bi se stanje dovelo pod kontrolu.

Rijetko se javljaju mali podljevi koji vrlo brzo nestaju i mogu se prekriti šminkom.

U većini se slučajeva neposredno nakon tretmana možete posvetiti svojim obvezama i svakodnevnim aktivnostima.

Najčešća pitanja

Koliko je tretmana potrebno?
Broj tretmana ovisi o indikaciji. Prosječno za lice treba 1-3 tretmana dok za tijelo 5-12 tretmana ovisno da li se kombinira s drugim metodama. Razmak između tretmana je 10-30 dana. Savjetuje se nakon kraja tretmana 1-2 tretmana održavanja godišnje.

Jeli metoda opasna i koje su moguće posljedice?
Teoretski ako se kože ne dezinficira dovoljno moguć je razvoj infekcije što je jako rijetko ako se koža pravilno dezinficira . Prije su bile moguće alergijske reakcije, no danas razvojem tehnologije gotovo da se više ne javljaju. Moguć je razvoj manjih kratkotrajnih modrica. Koža lica može biti malo natečena i crvena što se vrlo brzo smiri. Možemo sa velikom sigurnošću reći da je metoda izrazito sigurna i pouzdana. Metoda je znatno napredovala od samog početka, ne samo po pitanju sigurnosti nego i po pitanju rezultata.