Pretraga
 

Hijaluronski/dermalni fileri

Opis tretmana

Starenjem koža počinje gubiti potrebne kiseline i sastav kože počinje se mijenjati. Prve bore pojavljuju se već nakon 25-e godine života kada i ostatak kože počinje pokazivati znakove starenja i gubljenja elastičnosti. Glavni sastojak dermalnih filera je hijaluronska kiselina koja se veže uz vodu, integrira s okolnim kolagenom i vraća licu elastičnost. Reakcija kože na hijaluronsku kiselinu je pozitivna, a uzrokuje i pojačano stvaranje kolagena što poboljšava i produžuje rezultate tretmana. Smatraju se umjetničkim procesom jer se najčešće koriste u kombinaciji s botoxom koji pomaže oblikovanju kontura lica.

Spadaju u skupinu najpopularnijih estetskih tretmana zbog jednostavnog načina primjene, odmah vidljivih rezultata, biološke razgradnje i minimalnog vremena oporavka nakon tretmana. Uglavnom se koriste za nadoknadu izgubljenog volumena, tj. za konturiranje obraza, volumizaciju i lifting, također za omekšavanje grubih linija lica, korekciju podočnjaka te za popunjavanje usnica. Hijaluronski dermalni fileri namjenjeni su tretiranju svih zona lica.

Ciljana skupina

Sve dobne skupine iznad 18 godina, a potrebna im je korekcija bora, sitnih i dubokih linija te nabora, oblikovanje kontura lica i ispravljanje nedostataka, povećanje usana, podizanje kutova usana, oblikovanje obraza (u slučaju upalih obraza), podizanje obješene kože brade itd.

Priprema

Naše stručno osoblje u razgovoru s kandidatom odabire odgovarajuću vrstu filera i nanosi na potrebno mjesto gdje je potrabna korekcija.

Oporavak

Ne konzumirati veće količine alkohola 24 sata poslije zahvata.
Ne vježbati 24 sata nakon zahvata.
Ako uočite podljeve, aplicirajte led ili kremu protiv podljeva. Dozvoljeno je korištenje pudera na mineralnoj bazi.
Ako ste skloni podljevima, koristiti tablete ili kremu protiv podljeva dan prije tretmana i 5 dana nakon zahvata.
Ako ste skloni ranama, aftama, herpesu oko usta, a to biste područje željeli tretirati, raspitajte se kod svog liječnika opće prakse za Zovirax tablete, koje trebate uzimati dan prije i nekoliko dana poslije zahvata.
Mi ćemo temeljito izmasirati tretirana područja nakon zahvata, dok se kod kuće možete lagano masirati sami, preko sterilne gaze.
Pokušajte izbjegavati solarije i saune 3-4 dana nakon tretmana.
U slučaju da vam neke od uputa nisu jasne, osjećate li nuspojave, ili ako sumnjate u uspješnost rezultata, nazovite nas za savjet ili se naručite za kontrolni pregled.

Najčešća pitanja

Izgleda li prirodno?
Nakon tretmana pacijent izgleda posve prirodno, jer se koži vraća elemente koje je tijekom godina izgubila. Mimika lica ostaje ista, usnice se doimaju senzualnije, lice ponovno zadobiva volumen i koža izgleda mladoliko.

Nuspojave?
Vrlo rijetke i kratkotrajne nuspojave su crvenilo, otok, podljevi ili osjetljivost na mjestu ubrizgavanja.
Značajne dugotrajne nuspojave vrlo su rijetke, prema posljednjim istraživanjima: 1 u 25.000 reakcija zabilježena je kao hipersenzibilna.

Je li tretman bolan?
Tretman traje 5-15 minuta, a najnovija generacija dermalnih filera (Restylane, Perlane i Juvederm Vycross fileri) već u sebi sadrži lokalnu anesteziju. Lokalna anestezija izolira bol te omogućuje bezbolni i opušteni tretman.

Koliko dugo traju rezultati?
Trajanje rezultata varira od pacijenata do pacijenata, ali učinak tretmana kreće se u rasponu do 12 do 24 mjeseci, iako je iz našeg iskustva vidljivo da učinak traje duže ukoliko se tretmani redovito ponavljaju. Pokazalo se da su najdugotrajniji rezultati pri korištenju Juvederm Volume i Restylane Volyme filera (koriste za uglavnom za podizanje obraza, za obješenu kožu oko brade i za nekirurški facelifting).