Pretraga
 

Elysion PRO diodni laser

Elysion PRO diodni laser

Elysion PRO diodni laser, koristi se za uklanjanje dlaka u Regenera estetsko medicinskom centru, a sinonim je za sigurnu i dugotrajnu epilaciju. Njegova velika snaga dopire do folikula dlake veoma duboko.

Lasersko uklanjanje dlačica Elysion PRO diodnim laserom postiže se intenzivno pulsirajućom zrakom točno određene valne duljine, a energija lasera sprječava ponovni rasta dlačica.

Da bi se to postiglo, energija lasera mora prodrijeti nekoliko milimetara u kožu kako bi se dosegnuo korijen dlačica. U trenu kada dopre do melanina u dlaci, svjetlost se apsorbira, tj. pretvori u toplinu.

Što je dlaka tamnija i deblja te gušća, to se više topline proizvede. Ta toplina oštećuje matične stanice oko dlačica kao i područje neposredno uz vlas dlačice koje je odgovorno za ponovni rast. To omogućuje drastično smanjenje dlačica na tretiranom području.

Opis zahvata

Nakon nanošenja hidrogela, ručka lasera prislanja se na kožu i pomiče preko područja koje se tretira.

Laser emitira impulse energije na površini veličine 8 – 18 mm, koje klijent osjeća kao lagane ubode.

Tijekom tretmana trajne depilacije osjetit ćete blago hlađenje zahvaljujući sustavu hlađenja kože koji je ugrađen u laser. Nastavak za hlađenje ima i blago anestetsko svojstvo zahvaljujući kojem su osjetljiva područja tretirana relativno bezbolno.

Osjećat ćete možda lagano štipanje ili ubode za vrijeme tretmana, no dobro je napomenuti da većina klijenata dobro podnosi zahvat.

Važno je podvrgnuti se tretmanu nekoliko puta u intervalu od 4 do 8 mjeseci. Zašto?

Dlake rastu u određenim fazama, a melanin koji sadrži osnovu dlake povezan je s korijenom samo u fazi rasta.

Različite vrsta dlaka u toj se fazi nađu uvijek u različito vrijeme. Što znači da od osobe do osobe ovisi koliko je tretmana laserske epilacije potrebno i treba li prestati s tretmanima nakon godinu dana.

Tretman malog područja, poput gornje usne, može potrajati svega par minuta.

Tretman većeg područja, poput leđa, može potrajati i do sat vremena.

Kandidati

Lasersko uklanjanje dlaka Elysion PRO diodnim laserom namjenjeno je za klijente koje žele postići što dugotrajniji osjećaj glatke kože. Najpogodniji kandidati su osobe sa svjetlijom bojom puti i tamnim dlačicama, no i one s tamnijom puti mogu se podvrgnuti laserskoj epilaciji.

Prije početka tretmana obavezno se besplatno konzultirati s našim stručnim timom.

Priprema

Obrijte dlačice dan prije tretmana.

Izbjegavajte tamnjenje kože. Ako ste potamnili, bilo od izlaganja suncu ili sredstava za samotamnjenje, pričekajte 15 – 30 dana da vam ten ponovno poprimi prirodnu nijansu prije nego li se podvrgnete tretmanu. Pojedini specijalisti čak savjetuju da se izbjegava izlaganje suncu do šest tjedana prije laserskog uklanjanja dlaka.

Izbjegavajte tretmane protiv celulita do 4 tjedana prije tretmana.

Tretmani antibioticima kod upalnih akni također su kontraindikacija i treba proći barem 4 – 6 tjedana od prestanka terapije.

Ne čupkajte dlačice i nikako ih nemojte depilirati voskom, šećernom pastom ili električnim epilatorom 4 – 6 tjedana prije tretmana. Takvi tretmani uklanjanja dlaka mogu poremetiti folikulu dlačica te utjecati na trajno lasersko uklanjanje dlaka.

Uklonite šminku i dezodorans.

Oporavak

Možda ćete primijetiti crvenilo i blago oticanje prvih par sati nakon tretmana laserom. Kako biste smanjili nelagodu, na tretirano područje možete stavljati obloge od leda.

Najčešća pitanja

Koji laser koristite za lasersku epilaciju?
Elysion PRO diodni laser.

Što je potrebno prije laserskog uklanjanja dlaka?
Ne čupati dlake pincetom, voskom niti električnim epilatorom mjesec dana prije tretmana. Smiju se uklanjati depilacijskom kremom i brijati. Pri dolasku na tretman treba dlake dovesti u razinu kože (brijanjem ili depilacijskom kremom). Ne smiju biti dugačke jer nepotrebno apsorbiraju energiju i mogu izazvati opekline na koži. Ne preporuča se izlagati suncu mjesec dana prije tretmana niti ići u solarij jer nam je cilj da je koža što svjetlija (manje energije apsorbira) pa na dlake možemo djelovati većom energijom.

Je li lasersko uklanjanje dlaka bolan tretman?
Bol je usporediva s onom kod natezanja gumice o kožu, s tim da bol neće biti jednaka na svim dijelovima tijela.

Koliko često treba ponavljati tretmane laserskog uklanjanja dlaka?
Na manjim regijama kao što su lice, bikini zona i pazuh tretmani se izvode svakih 3-6 tjedana. Na većim zonama: noge, ruke, muška leđa svakih 4-8 tjedana. Minimalni broj tretman je od 5 do 7.