Pretraga
 

Lumenis M22

Modularna estetska laserska multi-aplikacijska platforma

Lumenis M22 je modularni laser estetske medicine sa multi funkcionalnom platformom koja se koristi za tretmane preko 30 vrsta kožnih oboljenja kao i za trajno uklanjanje dlačica te je prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Koristi tehnologiju svjetlosne terapije (IPL) kao i ResurFX tehnologiju.

Opis zahvata

Primjena svjetlosne terapije kod akni.

IPL je jedna od najčešće korištenih svjetlosnih terapija u dermatološke svrhe. Zasniva se na prodiranju mnoštva, visoko intenzirane pulsirajuće kontrolirane topline, element kontrole spriječava termalna oštećenja kože. IPL energetska toplina na različitoj valnoj duljini se koristi za selektivno uništenje vena i kapilara, dlaka, ovisno o prirodi tretmana u čije se svrhe primjenjuje.

Tako IPL tehnologija tretira akne sa specifičnom duljinom valova topline uništavajući bakteriju na koži istovremeno kontrolirajući njena upaljenja kao i ekstra lučenje sebuma žlijezda koje proizvode masnoću kože te time utječu na pojavu akni.

Tretman: Trajanje tretmana u vremenskom periodu od 15-30 minuta.
Na tretirano područje se aplicira gel sa osvježavajućim svojstvima. Po potrebi nanosi se lokalni anestetik.

Lumenis ResurFX tretman

Lumenis ResurFX tretman predstavlja frakcijsko rješenje za podmlađivanje kože pritom omogućavajući Vašem dermatologu da Vam ponudi izvrsne rezultate za mlađu, zdraviju te sjajniju kožu. Ova non-ablacijska tehnologija omogućuje ugodan i brz tretman sa izvanrednim rezultatima. Lumenis ResurFX frakcijski laser potiče proizvodnju novog kolagena i elastičnih vlakana u dubljim slojevima kože. Upravo su laserske mikro zrake te koje griju dublje slojeve kože te potiču proces proizvodnje novog kolagena i elastičnih vlakana zahvaljući naprednom skeneru koji omogućuje mikro zrakama da prodru u dublje slojeve kože što je preciznije moguće, dok integrirani sistem hlađenja istovremeno stvara ugodan osjet.

Lumenis IPL tehnologija uklanjanja dlačica

Lumenis IPL tehnologija je siguran, nekirurški tretman koji trajno smanjuje rast dlačica ostavljajući kožu glatkom I sjajnom. Ova svjetlosna jedinstvena tehnologija cilja folikule dlake onemogućujući njihov daljnji rast. Može se koristiti na crnoj, smeđoj I crvenoj dlaci.

Visoko kontrolirane zrake svjetlosti se prenose na odgovarajuću tretiranu površinu, folikul dlake ih selektivno upija ispod kože. Ova upijajuća svjetlost ih grije te spriječava njihov daljnji rast bez da oštećuje okolno tkivo. Ove intenzivne zrake svjetlosti prolaze kroz samoprovodnik sa integriranim sistemom hlađenja kako bi se osigurao maksimalni komforni ugođaj.

Optima IPL Fotorejuvinicijski tretman

Dermatolozi primjenjuju Optima IPL tretman za izvanredne rezultate kod mnogobrojnih stanja kože kao što su staračke/sunčane mrlje, pjege, rozacea, popucali kapilari te obilježja nastala rođenjem.

Jedinstvena svjetlosna – IPL tehnologija nježno i učinkovito uklanja mrlje, diskolorizacije te neželjenje krvne žile.

Fotorejuvinicijski tretman je nježan tretman koji uklanja nedostake kože poticajući proizvodnju kolagena te elastičnih vlakana.

Kandidati

Lumenis m22 nije pogodan za svakoga te u iznimnim slučajevima nosi odgovarajuće rizike. Ne preporučava se osobama koje imaju aktivne infekcije, prenosiva, gljivična te bakterijska oboljenja, upaljujuća stanja kože kao i karcinom kože. Rizici mogu uključivati crvenilo, oticanje, ostavljanje tragova na koži ili promjenu pigmentacije.

Prije početka tretmana obavezno se besplatno konzultirati sa liječnikom.

Priprema

Priprema svjetlosne terapije kod akni.

Trajanje tretmana u vremenskom periodu od 15-30 minuta.
Na tretirano područje se aplicira gel sa osvježavajućim svojstvima. Po potrebi nanosi se lokalni anestetik.

Priprema za Lumenis ResurFX tretman

Da bi se osigurao maksimalni ugođaj prilikom tretmana, Vaš dermatolog nanosi kremu za zamor osjetila i/ili koristi tkz hlađenje zraka za vrijeme tretmana. Ovisno o stanju Vaše kože tretman traje u razmaku od 15 – 30 min. Za vrijeme tretmana možete iskusiti topao osjet za vrijeme prinošenja lasera kože tj u njegovom dodiru sa istom. Sam tretman je cjelovito ugodno iskustvo.

Priprema pri uklanjanju dlačica

Prije tretmana površina koja se tretira treba biti obrijana do zadnje dlačice, te se na istu nanosi gel. Možete osjećati neznatni topli, peckajući osjećaj. Kada se skine gel sa površine nestaju dlake

Optima IPL Fotorejuvinicijski tretman

Dermatolog nanosi hladni gel na tretirano područje da bi se osigurao maksimalni ugođaj komfora. Ovisno o Vašem problemu tretman traje do 30 min. Prilikom dodira zraka sa kožom možete osjetiti topli ugođaj, no u cjelosti tretman je ugodan.

Oporavak

Oporavak od svih gore navedenih Lumenis m22 tretmana je brz i relativno bezbolan. Samo u nekim slučajevima je potrebno se pridržavati uputa dobivenih od strane stručne osobe.

Najčešća pitanja

Kada mogu vidjeti prve rezultate nakon tretmana za akne?
Ovisno o složenosti Vašeg problema sa aknama, potrebno je od 4-6 tretmana u razmaku od 4 tjedna da biste vidjeli učinkovitost tretmana.

Što mogu očekivati odmah nakon tretmana protiv akni?
Moguća je pojava crvenila na tretiranom području koja nestaje za par sati. U nekim slučajevima po doktorovom naputku poželjno je izbjegavati diretknu sunčanu svjetlost.

Što mogu očekivati od Lumenis IPL tretmana za uklanjanje dlačica?
Za najoptimalnije rezultate radi se serija od 4-6 Lumenis IPL tretmana. Prvi rezultati mogu biti vidljivi već nakon prvog tretmana, Nakon samog tretmana može se pojaviti crvenilo I otok što je pozitivni klinički ishod jer su folikule dlaka reagirale na tretman. Potrebno se kloniti direktnih sunčevih zraka nekoliko dana nakon tretmana.

Što mogu očekivati od Optima IPL Fotorejuvinicijski tretmana?
Neki problemi kao što je površinska pigmentacija te staračke/sunčeve mrlje mogu se ukloniti u 1-2 tretmana. U prosjeku je potrebno 2-6 tretmana u razmaku od 2-4 tjedna za najoptimalnije rezultate