Pretraga
 

Carbon peel

Opis tretmana

Carbon peel je bezbolnan tretman čišćenja lica pomoću laserskog tretmana i crne maske od ugljena. Ovom kombinacijom postiže se porculanski izgled kože, smanjuje se količina pora, mitesera i nepravilnosti te se dobiva mlađi i zdraviji izgled kože.

Mikročestice ugljena koje se nalaze u posebnoj Carboxi pasti bogatoj mineralima imaju duplo djelovanje. Ugljen se uvlači u sve pore na koži i istovremeno služi za privlačenje energije lasera. Naime, laserska zraka se apsorbira u crnoj boji i po principu ‘mikroeksplozije’ izvlači pigment van što pak za rezultat ima mehaničko čišćenje lica, uklanjanje mitesera i otvaranje pora, smanjenje promjera pora, odnosno, čistu kožu.

Ciljana skupina

Idealan kandidat je svaka osoba koja želi poboljšati teksturu i vlažnost svoje kože, postići mladenački izgled kože, ukloniti bore ili poboljšati poremećaje pigmentacije.

Gotovo svatko se može podvrgnuti Carbon peel tretmanu sve dok nema određene karakteristike koje su proturječne pilinzima, kao što su bolesti kože koje oštećuju barijeru kože (rane od infekcije, atopijski dermatitis itd.).

Priprema

Sloj maske ugljika nanosi se na kožu, gdje prodire duboko u pore. Laserska svjetlost vrlo snažno privlači čestice ugljika, a kada laser prođe površinom kože on uništava ugljik uz uklanjanje mrtvih stanica kože, nečistoća i ulja.

Oporavak

Odmah nakon Carbon peel tretmana javlja se crvenilo i lagana oteklina, što se brzo smiruje.

Najčešća pitanja

Kada su vidljivi rezultati?
Primjetni rezultati mogu se osjetiti nakon jednog tretmana, dok se maksimalan rezultat vidi nakon nekog vremena postupnim razvijanjem novog kolagena.

Kako njegovati kožu nakon tretmana?
Kao i kod svih tretmana, Black Peel trebao bi biti nadopunjen dobrom rutinom njege kože i svakodnevnom upotrebom kreme sa zaštitnim faktorom.

Boli li Carbon peel?
Carbon peel nije bolan tretman.