Pretraga
 

Kemijski pilinzi

Opis tretmana

KEMIJSKI PILING – je tretman koji se provodi bez anestezije s kiselinom koja prodire duboko u kožu i obnavlja ju, uklanja eflorescencije, čak i ožiljke i bore. Učinak pilinga je dugotrajan jer potiče obnovu kolagena i elastina u koži. Izvrsna je metoda za liječenje akni, ožiljaka od akni, hiperpigmentacijskih mrlja, za ublažavanja plićih bora, a može se koristiti i za osvježenje kože lica.
Kemijskim pilingom uklanjamo stare i time potičemo rast novih stanica kože, kako bi ona bila sjajnija, zdravija i ljepša.

Ciljana skupina

Idealan kandidat je svaka osoba koja želi poboljšati teksturu i vlažnost svoje kože, postići mladenački izgled kože, ukloniti bore ili poboljšati poremećaje pigmentacije.

Gotovo svatko se može podvrgnuti kemijskom pilingu sve dok nema određene karakteristike koje su proturječne pilinzima, kao što su bolesti kože koje oštećuju barijeru kože (rane od infekcije, atopijski dermatitis itd.).

Klijenti s tamnijom kožom moraju biti nešto oprezniji s pripremom prije tretmana pilinga. Liječnik će pak nanijeti piling koji će biti u skladu s njihovim tipom kože. Razlog tomu je da veoma jaki kemijski pilinzi mogu uzrokovati jaču hiperpigmentaciju na tamnijoj koži.

Priprema

Kemijski piling uvijek započinje pripremom fazom koja podrazumijeva nanošenje prvog sloja losiona kako bi se koža opustila i pripremila za djelovanje kiselina. Želimo postići određeni PH kože, stoga je čišćenje masnoća i nečistoća s kože neophodno.

Kemijski piling može se provoditi zasebno, ovisno o problematici i odluci liječnika. A mogu se i nadopuniti s raznim tretmanima lica, opet ovisno o problematici i preporuci liječnika.

Oporavak

Ovisno o odabranoj vrsti i postignutoj dubini pilinga, odmah nakon tretmana javlja se crvenilo i lagana oteklina, što se brzo smiruje.

Za nekoliko dana moguće je i vidljivo ljuštenje kože, koje će kroz nekoliko narednih dana prestati. Za to vrijeme bit će propisana posebna njega kože.

Danas su nam na raspolaganju pilinzi koji uzrokuju manju iritaciju i time manje crvenila, a istovremeno su izuzetno učinkoviti u smislu obnove i remodeliranja kože.

Izuzetno je važno držati se preporuka liječnika nakon zahvata, što svakako uključuje i primjenu krema za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom pri boravku na otvorenom.

Najčešća pitanja

Smijem li se izlagati suncu nakon kemijskog pilinga?
Nakon kemijskog pilinga zabranjeno je izlaganje kože suncu. Kao i kod svakog tretmana lica koje rezultira crvenilom, izlaganje suncu može potaknuti postupalne hiperpigmentacije. Dakle, dok je crvenilo prisutno i dok se koža ne vrati u normalno stanje ne treba se izlagati suncu.

Koliko se puta preporučuje kemijski piling?
Broj provođenja kemijskog pilinga nije ograničen, a broj preporučenih tretmana ovisi o indikacijama koje se liječe.

Boli li kemijski piling?
Kemijski piling nije bolan, zahvaljujući današnjim tehnologijama koju su nam omogućile odabir kiselina koje su potpuno bezbolne.