Pretraga
 

Botox

Opis tretmana

Botox je Botulinum toksin tipa A, pročišćeni protein i neurotoksin koji stvara bakterija Bacterium Clastridium. Posljednja dva desetljeća donio je najveći napredak u suvremenoj estetskoj i općoj medicini, a ujedno je najpopularniji i najdjelotvorniji estetski tretman na svijetu. Uklanja sitne i duboke bore, poboljšava konture lica i očiju, a njegov je učinak vidljiv u roku od nekoliko dana, bez straha od kirurškog noža. Botox učinkovito uklanja bore na čelu, bore nastale mrštenjem te sitne bore oko očiju. Dodatno može ukloniti bore na nosu te podignuti obrve, kutove usana i zategnuti vrat.

U poslijednje vrijeme izrazito je popularan tretman pod nazivom ‘Baby botox’ (mikro botox) koji se izvodi sa manjim dozama injekcija botoxa, a uklanja veliku većinu neželjenih linija tretiranih zona uz zadržavanje mimike lica. Malena doza omogućuje pokrete mišićima lica, te se time postiže prirodniji rezultat. Moguće je da učinak traje nešto kraće od standardnog botoxa. Baby botox može se koristiti u kasnim dvadesetima, u ranom stadiju razvoja bora kako bi se spriječio njihov razvoj.

Ciljana skupina

Sve dobne skupine preko 18te godine, a imaju probleme s dole navedenim:

  • Uklanjanje bora
  • Bore oko očiju
  • Mršteće bore
  • Bore na čelu
  • Bore na nosu
  • Podizanje obrva
  • Podizanje kutova usana
  • Zatezanje kože oko brade
  • Pomlađivanje vrata
  • Tretman za bruksizam
  • Oblikovanje i sužavanje kontura lica
  • Smanjivanje brade
  • Tretman za gummy smile (spuštanje gornje usne kada se previše vide desni)
  • Tretmani za migrene
  • Tretmani za prekomjerno znojenje ispod pazuha, na dlanovima i stopalima

Priprema

Prije aplikacije botoxa kod svakog pacijenta ispituje se rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Nakon precizne identifikacije mišića koji snažnim djelovanjem stvaraju neželjene bore, tankom iglom se aplicira botox. Mišići se s vremenom opuštaju budući da botox blokira put živčanim impulsima prema mišiću. Koža koja prekriva te mišiće zateže se i izglađuje jer je preostali aktivni mišić napet i na taj se način eliminiraju bore.

Oporavak

Ne konzumirajte veće količine alkohola 24 sata nakon zahvata.
Ne vježbajte 24 sata nakon zahvata.
Ne masirajte lice i izbjegavajte kozmetičko čišćenje lice ili pretjerano pritiskanje tretiranih područja tjedan dana nakon zahvata. Izbjegavajte i podvodno ronjenje, kao i nošenje zaštitnih kaciga za motor.
Ne ići spavati 4 sata nakon tretmana, pokušati zaspati na leđima, noć nakon zahvata.
Pokušajte vježbati tretirane mišiće do 4 sata nakon zahvata, dakle nastavite se smijati, mrštiti itd.
Ako uočite podljeve, aplicirajte kremu protiv podljeva. Puderi na mineralnoj bazi mogu se aplicirati odmah nakon tretmana.
Ako ste skloni podljevima, koristiti tablete ili kremu protiv podljeva dan prije tretmana i 5 dana nakon zahvata.
Pokušajte izbjegavati solarije i saune 3-4 dana nakon tretmana.
Ne upotrebljavati dezodoranse 24 sata ako ste bili na tretmanu protiv znojenja.
U slučaju da vam neke od uputa nisu jasne ili ako sumnjate u uspješnost rezultata, nazovite nas za besplatan pregled 2 tjedna nakon zahvata.

Najčešća pitanja

Kako djeluje?
Prije aplikacije botoxa kod svakog pacijenta naš liječnik ispita rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Nakon precizne identifikacije mišića koji snažnim djelovanjem stvaraju neželjene bore, tankom se iglom aplicira botox. Mišići se s vremenom opuštaju budući da botox blokira put živčanim impulsima prema mišiću. Koža koja prekriva te mišiće zateže se i izglađuje jer je preostali aktivni mišić napet i na taj se način eliminiraju bore.

Je li tretman bolan?
Tretman traje 5-10 minuta i praktički je bezbolan. Moguća je primjena kreme za ublažavanje boli prije tretmana, no igle su toliko tanke da za to gotovo nema potrebe. Mnogi pacijenti osjećaj ubrizgavanja botoxa usporedili su s tretmanima akupunkture ili čupanjem obrva.

Koliko traje učinak botoxa?
Rezultati botoxa postaju vidljivi nakon 2-7 dana, a učinak bi trebao trajati oko 3-6 mjeseci. Ako pacijent redovito ponavlja tretmane, mišići se s vremenom smanjuju te se na taj način produžuje i poboljšava estetski učinak tretmana. Posljednja istraživanja pokazala su da se kod pacijenata koji se godinama tretiraju botoxom bore u potpunosti mogu izbrisati.

Je li siguran?
Botox je pročišćeni protein izveden iz bakterije clostridium botulinum. Mnogo je pogrešnih uvjerenja o botoxu, a nerijetko ga se naziva i otrovom što je apsolutna dezinformacija. Botox je zapravo organska, prirodna tvar, u potpunosti bezopasna. Primjenjuje se od početka 70-ih u raznim granama medicine, uključujući neurologiju i oftalmologiju, a u estetskoj medicini koristi se više od 20 godina.